Składniki (4porcje)
-
Boczek - 150 g w plasterkachOliwa - 2 łyżkiCebula - 1 średniaCzosnek - 2 ząbkiSzpinak świeży - 4 duże garściBulion warzywny - 150 mlSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuGałka muszkatołowa - do smakuFeta - 250 gMakaron farfalle (kokardki) - 400 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Boczek kroimy na niewielkie kawałki i podsmażamy na oliwie. Kiedy zbrązowieje, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy posiekany czosnek. Chwilę smażymy, wrzucamy opłukany szpinak i podlewamy bulionem. Gotujemy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
2 / 2
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wrzucamy na patelnię i mieszamy z makaronem. Rozkładamy na talerze, każdą porcję posypujemy pokruszoną fetą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory