Farfalle ze szpinakiem i fetą

Magazyn Kuchnia 19.02.2020 16:51
(brak ocen)
OCEŃ
Farfalle ze szpinakiem i fetą
Farfalle ze szpinakiem i fetą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Boczek kroimy na niewielkie kawałki i podsmażamy na oliwie. Kiedy zbrązowieje, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy posiekany czosnek. Chwilę smażymy, wrzucamy opłukany szpinak i podlewamy bulionem. Gotujemy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 

2 / 2

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wrzucamy na patelnię i mieszamy z makaronem. Rozkładamy na talerze, każdą porcję posypujemy pokruszoną fetą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA