Faszerowana pierś indycza

Magazyn Kuchnia 16.02.2021 13:01
(brak ocen)
OCEŃ
Faszerowana pierś indycza
Faszerowana pierś indycza
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Dzień wcześniej namaczamy suszone owoce w winie. Robimy marynatę, ucierając wszystkie jej składniki na pastę. Mięso indyka myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą. Odstawiamy w zimne miejsce na kilka godzin.

2 / 3

W mięsie robimy kilka głębokich nacięć długim ostrym nożem. W nacięcia wciskamy osączone z wina owoce. W naczyniu do pieczenia obsypujemy mięso obranymi i pociętymi na ósemki gruszkami, podlewamy winem pozostałym z moczenia owoców i pieczemy w 220°C przez 20 minut.

3 / 3

Po tym czasie polewamy mięso płynem spod pieczeni, zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy jeszcze ok. 30 minut, od czasu do czasu polewając mięso wytworzonym sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.