Faszerowane roladki wieprzowe

Magazyn Kuchnia 29.01.2020 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Faszerowane roladki wieprzowe
Faszerowane roladki wieprzowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Polędwiczki nadkrawamy wzdłuż, rozkładamy dwie połówki, tak by powstał prostokąt, i cienko rozbijamy. Robimy farsz z uprażonych orzechów nerkowca, startego sera i pokrojonych suszonych pomidorów. Układamy porcje farszu na środku mięsa i zawijamy je jak zrazy. Każdy kawałek zawijamy plastrem szynki parmeńskiej. Obsmażamy roladki na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy przez 15 min w 170oC.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.