Faszerowane roladki wieprzowe
Faszerowane roladki wieprzowe
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Polędwiczki wieprzowe - 1.5 kg polędwiczek wieprzowych (10 drobnych polędwiczek lub 5 większych podzielonych w poprzek na pół)Orzechy nerkowca - 50 dagSer pleśniowy - 70 dag sera lazur (lub innego niebieskiego)Pomidory suszone - 10 dagSzynka parmeńska - 50 dag cieniutko pokrojonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polędwiczki nadkrawamy wzdłuż, rozkładamy dwie połówki, tak by powstał prostokąt, i cienko rozbijamy. Robimy farsz z uprażonych orzechów nerkowca, startego sera i pokrojonych suszonych pomidorów. Układamy porcje farszu na środku mięsa i zawijamy je jak zrazy. Każdy kawałek zawijamy plastrem szynki parmeńskiej. Obsmażamy roladki na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy przez 15 min w 170oC.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory