Faworki z ciasta francuskiego

Haps 21.01.2020 12:10
(brak ocen)
OCEŃ
Faworki z ciasta francuskiego
Są takie desery, które uwielbiamy, ale jemy je tylko w konkretnym okresie w roku. Tak jest z faworkami. Ich zrobienie zajmuje sporo czasu i pewnie przez to babcia robi je tylko w karnawale. Ale przecież wiemy o tym, że nie warto sobie odmawiać tego, co się lubi - dlatego zrób szybkie faworki z ciasta francuskiego.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Arkusz ciasta francuskiego pokrój na paski o wymiarach ok. 10x2 cm. Na środku każdego takiego paska zrób podłużne nacięcie i przez jego środek wywiń jedną końcówkę faworka.

2 / 3

Tak uformowane faworki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. 

3 / 3

Piecz około 10 minut, aż ciastka delikatnie się zrumienią. Upieczone faworki posyp obficie cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA