Faworki z ciasta francuskiego
Są takie desery, które uwielbiamy, ale jemy je tylko w konkretnym okresie w roku. Tak jest z faworkami. Ich zrobienie zajmuje sporo czasu i pewnie przez to babcia robi je tylko w karnawale. Ale przecież wiemy o tym, że nie warto sobie odmawiać tego, co się lubi - dlatego zrób szybkie faworki z ciasta francuskiego.
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ciasto francuskie - 1 opakowanieCukier puder - 1/4 szklanki
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Arkusz ciasta francuskiego pokrój na paski o wymiarach ok. 10x2 cm. Na środku każdego takiego paska zrób podłużne nacięcie i przez jego środek wywiń jedną końcówkę faworka.
2 / 3
Tak uformowane faworki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
3 / 3
Piecz około 10 minut, aż ciastka delikatnie się zrumienią. Upieczone faworki posyp obficie cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory