Figi słodko-kwaśne

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 27.02.2020 17:04
(brak ocen)
OCEŃ
Figi słodko-kwaśne
Figi słodko-kwaśne
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Figi wkładamy do wysterylizowanego słoika. Zalewamy je octem, tak aby pokrył owoce. Następnie dodajemy cukier i przyprawy, mocno zakręcamy słoik i wstrząsamy, żeby składniki równomiernie się rozłożyły. 

2 / 2

Przechowujemy w lodówce. Aby figi zmiękły i się "przegryzły" potrzebują przynajmniej tygodnia. Doskonałe jako przystawka, dodatek do mięs, a drobno pokrojone - jako składnik sałatek. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps