Składniki (4porcje)
-
Figi suszone - 500 gOcet winny - 1.25 szklanki (ocet ma być z czerwonego wina)Cukier - 3 łyżkiGoździki - 8Cynamon - 1/2 łyżeczki mielonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Figi wkładamy do wysterylizowanego słoika. Zalewamy je octem, tak aby pokrył owoce. Następnie dodajemy cukier i przyprawy, mocno zakręcamy słoik i wstrząsamy, żeby składniki równomiernie się rozłożyły.
2 / 2
Przechowujemy w lodówce. Aby figi zmiękły i się "przegryzły" potrzebują przynajmniej tygodnia. Doskonałe jako przystawka, dodatek do mięs, a drobno pokrojone - jako składnik sałatek.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego