Składniki (4porcje)
-
Łosoś surowy (filet) - 15 dagCytryna - 1 łyżeczka sokuMarchewka - 25 dagPor - 2Masło - 1 łyżeczkaRosół - 6 łyżekMusztarda dijon - 1 łyżeczkaNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejPieprz czarny mielony - do smakuSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filet z ryby myjemy i osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Marchew czyścimy i myjemy. Pory czyścimy, myjemy i kroimy w krążki. Tak przygotowane warzywa dusimy na rozgrzanym maśle. Przyprawiamy je solą i pieprzem, podlewamy rosołem, dodajemy musztardę i dusimy ok. 10 minut. Na podduszonych warzywach układamy rybę i dusimy kolejne 10 minut. Przed podaniem możemy posypać natką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory