Flądra z porami

Magazyn Kuchnia/Artur Moroz 09.10.2020 15:37
(brak ocen)
OCEŃ
Flądra z porami
Flądra z porami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Czosnek siekamy i szklimy na połowie masła. Dorzucamy pokrojone w grube plasterki pory i dusimy do miękkości; pod koniec wlewamy śmietankę i jeszcze chwilkę dusimy.

2 / 3

Filety solimy (nieposolone rozpadną się przy smażeniu i nie będą chrupiące), oprószamy mąką i smażymy na oleju z obu stron, na silnym ogniu, na złoty kolor. Pod koniec dodajemy pozostałe masło.

3 / 3

Podajemy na duszonych porach, z ćwiartkami cytryny oraz grzankami obłożonymi suszonymi pomidorami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA