Fondue serowe

David Gaboriaud/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 14:58
(brak ocen)
OCEŃ
Fondue serowe
Fondue serowe
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wszystkie składniki sosu winegret mieszamy i odstawiamy. Zgniecionym czosnkiem smarujemy żeliwny garnek do fondue. W osobnym garnku doprowadzamy do wrzenia białe wino. Wsypujemy obydwa starte sery i mieszamy drewnianą łyżką, aż się stopią. Ucieramy kirsch ze skrobią kukurydzianą i wlewamy do masy serowej, mieszając. Przyprawiamy pieprzem. Przelewamy do garnka do fondue, ustawiamy na palniku (może być ogrzewany pastą, płynem lub spirytusem). Nabijamy kawałki bagietki na widelczyki i zanurzamy w masie serowej. Podajemy z ziemniakami, korniszonami i sałatą z winegretem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps