Fraises Romanoff

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 23.06.2020 14:37
(brak ocen)
OCEŃ
Fraises Romanoff
Fraises Romanoff
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Truskawki myjemy, potem usuwamy ogonki (jeśli umyjemy truskawki bez ogonków, nasiąkną wodą). Owoce kroimy na połówki, posypujemy cukrem, wstawiamy do lodówki.

2 / 3

Ubijamy szklankę śmietany 36%, mieszamy z 2-3 gałkami lekko roztopionych lodów waniliowych i 3-4 łyżkami likieru cointreau.

3 / 3

Truskawki rozkładamy do pucharków i przykrywamy kremem. Dekorujemy miętą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps