Składniki (6porcji)
-
Truskawki - 1/2 kgCukier - 2 łyżkiŚmietana kremówka 36 proc. - szklankaLody waniliowe - 2-3 gałkiCointreau - 3-4 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Truskawki myjemy, potem usuwamy ogonki (jeśli umyjemy truskawki bez ogonków, nasiąkną wodą). Owoce kroimy na połówki, posypujemy cukrem, wstawiamy do lodówki.
2 / 3
Ubijamy szklankę śmietany 36%, mieszamy z 2-3 gałkami lekko roztopionych lodów waniliowych i 3-4 łyżkami likieru cointreau.
3 / 3
Truskawki rozkładamy do pucharków i przykrywamy kremem. Dekorujemy miętą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory