Frittaty z bakłażanowym musem

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 17:21
(brak ocen)
OCEŃ
Frittaty z bakłażanowym musem
Frittaty z bakłażanowym musem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Dno i brzegi formy (20 x 30 cm) natłuszczamy. Do miski wbijamy jaja, mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem, dodajemy posiekaną kolendrę. Wlewamy ciasto do formy. Pieczemy 20-30 min, aż frittata całkowicie się zetnie. Odstawiamy do wystudzenia.

2 / 3

W tym czasie przygotowujemy mus. Bakłażana kroimy na cienkie plastry. Solimy, odstawiamy na pół godziny, aż puści sok, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Plastry bakłażana smażymy na rozgrzanym oleju. Schładzamy, siekamy i łączymy z posiekaną papryczką, posiekanym czosnkiem, pastą pomidorową. Doprawiamy.

3 / 3

Wyjmujemy frittatę z formy i wycinamy kółeczka, np. za pomocą literatki. Podajemy udekorowane musem. z bakłażana.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA