Galaretka żurawinowa z agarem

Galaretka żurawinowa z agarem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (0porcji)
-
Żurawina świeża - 1,5 szklanki świeżych lub mrożonychCukier - do smakuAgar-agar - 15 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Żurawiny zalewamy litrem wody, zagotowujemy, miksujemy i przecieramy przez drobne sitko. Zagotowujemy ponownie, dodajemy agar, dokładnie rozprowadzamy rózgą i rozlewamy do kilku małych lub jednej dużej formy (świetne są sylikonowe foremki na muffinki lub praliny). Gdy zastygnie, odwracamy foremki, delikatnie naciskając ich dno i ostrożnie wyjmujemy galaretki. Przepisy: Małgosia Wołoszczuk-Znamierowska i Marysia Znamierowska oraz ekipa restauracji Zielony Talerzyk w Lublinie (facebook.com/ZielonyTalerzyk)
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory