Gałuszki z szynką

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 16.10.2020 17:03
(1 ocena)
OCEŃ
Gałuszki z szynką
Gałuszki z szynką
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i zgniatamy. Tartą bułkę podsmażamy na maśle, dodajemy śmietanę, rozkłócone jajko, siekaną szynkę, mąkę i sól. Wszystko starannie łączymy z masą ziemniaczaną.

2 / 3

Z powstałego ciasta robimy wałeczek i kroimy go na równe kawałki. Z każdego kawałka robimy kulki, układamy je w natłuszczonej brytfannie i pieczemy ok. 20 min w 180°C.

3 / 3

Można podać z sosami śmietanowym lub mlecznym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps