Gąska na łożu zieleni
Gąska na łożu zieleni
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Sałata lodowa - 1 główkaPomidory - 2Papryka czerwona - 2Cebula czerwona - 1Dymka - 2Rzeżucha - garść listkówGęś - 2 półgęski (wędzone piersi)Bazylia - do posypaniaRozmaryn świeży - do posypania
-
Sos:
Sok malinowy - 2 łyżeczkiOcet balsamiczny - 4 łyżkiOliwa - 4 łyżkiMiód pszczeli - 1 łyżeczkaKoperek - 1 łyżka posiekanegoCzosnek - 1 rozgnieciony ząbekSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozdrobnij sałatę lodową, ułóż na niej pokrojone warzywa oraz zrolowane plastry półgęska. Posyp bazylią i rozmarynem. Utrzyj sos z podanych składników, podawaj oddzielnie.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory