Gęś w całości z farszem z cielęciny i wątróbki gęsiej

Magazyn Kuchnia 22.12.2019 02:27
(brak ocen)
OCEŃ
Gęś w całości z farszem z cielęciny i wątróbki gęsiej
Gęś w całości z farszem z cielęciny i wątróbki gęsiej
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z gęsi wycinamy kości na bulion. Mięso cielęce i wątróbkę mielimy dokładamy siekaną natkę, jajka i kasze mannę, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy gęś. Zaszywamy sznurkiem i pieczemy w temperaturze 180 C przez 2 godziny. Przepis dzięki uprzejmości pani Marzeny Hajn - szefa kuchni w restauracji "Piąta Ćwiartka" w Arkadach Kubickiego.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps