Gnocchi z pomidorami i bazylią

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 06.02.2020 14:38
(brak ocen)
OCEŃ
Gnocchi z pomidorami i bazylią
Gnocchi z pomidorami i bazylią
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Gotujemy gnocchi według przepisu podstawowego. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z puszki pokrojone w kostkę (można kupić od razu pokrojone), gotujemy przez chwilę i dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gnocchi mieszamy z sosem pomidorowym, posypujemy parmezanem i dekorujemy listkami bazylii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.