Gołąbki drobiowe

Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:29
(brak ocen)
OCEŃ
Gołąbki drobiowe
Gołąbki drobiowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W dużym garnku gotujemy wodę. Myjemy główki kapusty, wycinamy głąby i delikatnie oddzielamy liście. Wrzucamy je partiami na wrzącą wodę, obgotowujemy i wyjmujemy na sito. W każdym liściu ścinamy nerw liściowy. Mięso indyka łączymy z roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem. Na środek każdego liścia nakładamy nadzienie, zaginamy jego dwa boki i zwijamy ciasno, owijając nicią albo szczypiorkiem. Na dno rondla kładziemy liście obgotowanej kapusty i na nich układamy gołąbki, jeden obok drugiego. Układamy najwyżej trzy warstwy. Zalewamy bulionem z dwiema łyżkami oliwy. Gotujemy ok. 15 min. Podajemy z ryżem albo kartoflami. Posypujemy natką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps