Gołąbki włoskie

Magazyn Kuchnia 28.01.2020 18:50
(1 ocena)
OCEŃ
Gołąbki włoskie
Gołąbki włoskie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Piersi kurczaka cienko rozbijamy (najlepiej przez folię). Każdą układamy na liściu, na środku kładziemy po 3 kawałki suszonych pomidorów, po jednym słupku mozzarelli i po kilka listków bazylii. Oprószamy solą, pieprzem i papryką, zwijamy jak zwykłego gołąbka. Przygotowane gołąbki układamy w szerokim rondlu, wlewamy tyle bulionu, aby były w nim zanurzone do połowy, przykrywamy i dusimy 20 minut. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, dusimy jeszcze pół godziny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.