Składniki (4porcje)
-
Pierś z kurczaka - 4Kapusta włoska - 4 duże sparzone liściePomidory - 12 połówek suszonychMozzarella - 4 słupki twardejBazylia - kilkanaście listkówSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuChili - odrobinaBulion warzywny - 1 lPomidory - 3
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piersi kurczaka cienko rozbijamy (najlepiej przez folię). Każdą układamy na liściu, na środku kładziemy po 3 kawałki suszonych pomidorów, po jednym słupku mozzarelli i po kilka listków bazylii. Oprószamy solą, pieprzem i papryką, zwijamy jak zwykłego gołąbka. Przygotowane gołąbki układamy w szerokim rondlu, wlewamy tyle bulionu, aby były w nim zanurzone do połowy, przykrywamy i dusimy 20 minut. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, dusimy jeszcze pół godziny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory