Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną
Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Dorsz - 300 g filetuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKasza jaglana - 50 gKapusta biała - liście z 2 główek młodej kapustyŚmietana 22 proc. - 200 mlBulion rybny - 300 mlKoperek - 1 pęczek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Filet mielimy w maszynce do mielenia mięsa (wybieramy tarczę ze średnimi oczkami). Masę solimy i pieprzymy, dodajemy kaszę jaglaną ugotowaną według instrukcji na opakowaniu, mieszamy. Liście kapusty parzymy wrzątkiem (można płasko ściąć z nich grubsze nerwy). Na każdym kładziemy porcję rybnego farszu i zawijamy.
2 / 2
Układamy gołąbki w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną wymieszaną z wywarem i koperkiem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30-40 minut w temperaturze 130 st. C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory