Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną

Artur Moroz/Magazyn Kuchnia 02.06.2020 13:23
(brak ocen)
OCEŃ
Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną
Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Filet mielimy w maszynce do mielenia mięsa (wybieramy tarczę ze średnimi oczkami). Masę solimy i pieprzymy, dodajemy kaszę jaglaną ugotowaną według instrukcji na opakowaniu, mieszamy. Liście kapusty parzymy wrzątkiem (można płasko ściąć z nich grubsze nerwy). Na każdym kładziemy porcję rybnego farszu i zawijamy.

2 / 2

Układamy gołąbki w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną wymieszaną z wywarem i koperkiem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30-40 minut w temperaturze 130 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA