Gratin z buraczków z chrzanem

Rafał Borys, Magazyn Kuchnia 22.02.2021 19:51
(brak ocen)
OCEŃ
Gratin z buraczków z chrzanem
Gratin z buraczków z chrzanem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Buraczki gotujemy w łupinach, aż będą al dente. Studzimy, kroimy w cienkie plastry i skrapiamy sokiem z cytryny. Zagotowujemy śmietankę z chrzanem, doprawiając solą i pieprzem. 

2 / 3

Mieszamy buraki z chrzanową śmietanką, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy 30 minut w 160 st. C. Sprawdzamy, czy warzywa są miękkie - jeżeli tak, odkrywamy je i pieczemy jeszcze 10 minut. 

3 / 3

Podajemy do pieczonej szynki lub dziczyzny.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.