Składniki (6porcji)
-
Bułka kajzerka - 2 czerstweOliwa - wedle uznaniaMozzarella - starta, 3/4 szklankiPomidory - posiekane, obrane, 3/4 szklankiWoda - gorąca, 1/3 szklankiOliwki czarne - 2 łyżki posiekanychCebula - 2 łyżki posiekanejMasło - 2 łyżki stopionegoOregano świeże - 3/4 łyżeczki listkówSól - czosnkowa, 1/2 łyżeczkiPapryka zielona - 3 duże przekrojone wzdłuż i oczyszczone z nasionek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Bułki okrój ze skórki i pokrój w małą kostkę (5 mm). Skrop oliwą i rozsyp na blasze, a potem upiecz w temp. 180°C. Grzanki zdejmij z blachy i ostudź. Wymieszaj z pozostałymi składnikami oprócz papryki.
2 / 3
Połówki papryk napełnij przygotowanym farszem. Każdą ułóż na kawałku folii aluminiowej, brzegi folii pozaginaj tak, aby powstały miseczki otwarte u góry.
3 / 3
Papryki w miseczkach ułóż na rozgrzanym grillu i piecz do miękkości (przez 25-30 minut). W ciągu ostatnich 10 minut grillowania przykryj każdą paprykę kawałkiem folii aluminiowej.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory