Grillowane pomidory
Grillowane pomidory
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Pomidory - 4-5Oliwa - wedle uznaniaCzosnek - 2-3 ząbkiSól morska - wedle uznania (ziołowa)Pieprz czarny mielony - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Pomidory kroimy wzdłuż na połówki. Przeciętą stronę skrapiamy oliwą i układamy na niej cieniutkie plasterki czosnku.
2 / 3
Kładziemy na ruszcie przeciętą stroną do góry. Pieczemy aż warzywo zmięknie - ok. 10-12 minut - na mocno rozgrzanym grillu.
3 / 3
Pomidory podajemy doprawione świeżo zmieloną ziołową solą morską i pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory