Grillowane pomidory

Magazyn Kuchnia 26.01.2021 14:32
(brak ocen)
OCEŃ
Grillowane pomidory
Grillowane pomidory
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pomidory kroimy wzdłuż na połówki. Przeciętą stronę skrapiamy oliwą i układamy na niej cieniutkie plasterki czosnku. 

2 / 3

Kładziemy na ruszcie przeciętą stroną do góry. Pieczemy aż warzywo zmięknie - ok. 10-12 minut - na mocno rozgrzanym grillu. 

3 / 3

Pomidory podajemy doprawione świeżo zmieloną ziołową solą morską i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.