Grillowane szparagi

Magazyn Kuchnia 10.04.2021 19:18
(brak ocen)
OCEŃ
Grillowane szparagi
Grillowane szparagi
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wybieramy świeże, jędrne warzywa (pękają, jeśli je zginamy). Obieramy delikatnie ze skórki, najlepiej za pomocą noża do warzyw, uważając, by nie złamać warzywa. Skrapiamy oliwą, doprawiamy świeżo zmieloną solą morską i kolorowym pieprzem. 

2 / 2

Szparagi grillujemy na średnio rozgrzanym ruszcie, obracając, przez około 9 minut. Podajemy z połówkami grillowanych cytryn.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA