Grillowane szparagi
Grillowane szparagi
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Szparagi zielone - pęczekSól - wedle uznaniaPieprz kolorowy - wedle uznaniaOliwa - odrobinaCytryna - 2-3
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wybieramy świeże, jędrne warzywa (pękają, jeśli je zginamy). Obieramy delikatnie ze skórki, najlepiej za pomocą noża do warzyw, uważając, by nie złamać warzywa. Skrapiamy oliwą, doprawiamy świeżo zmieloną solą morską i kolorowym pieprzem.
2 / 2
Szparagi grillujemy na średnio rozgrzanym ruszcie, obracając, przez około 9 minut. Podajemy z połówkami grillowanych cytryn.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory