Grillowane udka kurczaka
Grillowane udka kurczaka
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Przecier pomidorowy - 2 łyżki (nie koncentratu!)Ocet winny - 3 łyżki białegoMiód pszczeli - 3 łyżkiOlej rzepakowy - 2 łyżkiPrzyprawa do kurczaka - 2 łyżki dowolnej grillowej z dodatkiem chiliCzosnek w proszku - szczyptaWoda - 2 łyżkiPalki z kurczaka - 8
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem mięsa.
2 / 2
Ponacinaj płytko udka kurczaka, polej je przygotowaną mieszaniną i wymieszaj, aby marynata dotarła w każde miejsce. Odstaw na 15-20 minut do lodówki, a potem ułóż na dobrze rozgrzanym grillu i piecz 20-30 minut, co jakiś czas odwracając. Według identycznego przepisu można przyrządzić żeberka.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory