Grillowane warzywa z serem kozim i tymiankiem

Grillowane warzywa z serem kozim i tymiankiem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Marchewka - pęczek młodejBurak - 4 młodeBakłażan - 1Tymianek świeży - gałązkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSer kozi miękki - 100 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Marchew i buraki obieramy i myjemy. Buraki i bakłażana kroimy w kostkę o boku 1 cm.
2 / 2
Z folii aluminiowej robimy sakiewki i zawijamy w nie warzywa oprószone tymiankiem. Układamy na grillu na 25 min. Przed podaniem posypujemy kawałkami sera koziego.
Rada: W ten sposób możemy upiec także paprykę, cukinię, szparagi, cebulę, kolbę kukurydzy, pomidory.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory