Grillowane warzywa z serem kozim i tymiankiem

Grillowane warzywa z serem kozim i tymiankiem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Marchewka - pęczek młodejBurak - 4 młodeBakłażan - 1Tymianek świeży - gałązkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSer kozi miękki - 100 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Marchew i buraki obieramy i myjemy. Buraki i bakłażana kroimy w kostkę o boku 1 cm.
2 / 2
Z folii aluminiowej robimy sakiewki i zawijamy w nie warzywa oprószone tymiankiem. Układamy na grillu na 25 min. Przed podaniem posypujemy kawałkami sera koziego.
Rada: W ten sposób możemy upiec także paprykę, cukinię, szparagi, cebulę, kolbę kukurydzy, pomidory.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory