Guacamole

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 30.01.2020 13:34
(1 ocena)
OCEŃ
Guacamole
Guacamole
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Awokado rozcinamy na pół, wyjmujemy pestki, a miąższ oddzielamy od skóry, rozcieramy widelcem i skrapiamy sokiem z limonki. Guacamole nie musi mieć jednolitej konsystencji, dlatego nie trzeba go miksować. Drobno siekamy cebulę, pomidora i chilli (usuwamy pestki, jeśli nie lubimy zbyt ostrych smaków) i mieszamy z roztartym awokado. Dodajemy posiekaną kolendrę i oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Guacamole najlepiej smakuje z nachosami lub jako dodatek do grillowanego kurczaka. Uwaga: kto nie lubi kolendry, może ją zastąpić lubczykiem lub pietruszką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.