Składniki (4porcje)
-
Tofu - 50 dagPor - 2Cebula biała - 2Olej rzepakowy - 2 łyżkiRyż biały - szklankaRosół - 400 mlLiść laurowy - 2Jabłka - 2 średnieChili - 2 papryczkiJogurt naturalny - 1 duże opakowanieMąka ziemniaczana - 2 łyżkiCurry - 2 łyżkiSok cytrynowy - 2 łyżkiSezam - 2 łyżki ziarnaSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Szklankę ryżu zalewamy 2 szklankami wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 10 min pod przykryciem. Zdejmujemy z ognia i owijamy garnek kocem, aby ryż 'doszedł'. Tofu kroimy w kostkę, pory w krążki grubości 1 cm, cebule w plastry. Rumienimy cebulę i tofu na oleju, polewamy rosołem. Dodajemy pory, papryczki, listki laurowe. Jabłka obieramy i kroimy na małe cząstki. Dodajemy do gulaszu. Mąkę ziemniaczaną łączymy z jogurtem i z curry, wlewamy do rondla z tofu. Przyprawiamy solą i cytryną. Posypujemy sezamem. Podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory