Gulasz z tofu w sosie curry

Magazyn Kuchnia 23.01.2020 16:48
(brak ocen)
OCEŃ
Gulasz z tofu w sosie curry
Gulasz z tofu w sosie curry
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Szklankę ryżu zalewamy 2 szklankami wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 10 min pod przykryciem. Zdejmujemy z ognia i owijamy garnek kocem, aby ryż 'doszedł'. Tofu kroimy w kostkę, pory w krążki grubości 1 cm, cebule w plastry. Rumienimy cebulę i tofu na oleju, polewamy rosołem. Dodajemy pory, papryczki, listki laurowe. Jabłka obieramy i kroimy na małe cząstki. Dodajemy do gulaszu. Mąkę ziemniaczaną łączymy z jogurtem i z curry, wlewamy do rondla z tofu. Przyprawiamy solą i cytryną. Posypujemy sezamem. Podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.