Halibut na czarnym spaghetti

Magazyn Kuchnia/Bartosz Górka 05.01.2021 13:41
(brak ocen)
OCEŃ
Halibut na czarnym spaghetti
Halibut na czarnym spaghetti
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W międzyczasie przygotowujemy sos do makaronu: śmietankę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy posiekane listki melisy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy razem przez ok. 5 min. Oczyszczone z twardych łusek szparagi gotujemy przez ok. 7 min w osolonej wodzie z odrobiną masła. Halibuta posypujemy solą i pieprzem i smażymy z obu stron po 3 minuty na rozgrzanym oleju.

2 / 3

Robimy dressing: suszone pomidory kroimy na paski, karczochy w ćwiartki, pora w paseczki. Siekamy natkę pietruszki. Wszystko razem wrzucamy na roztopione masło, podsmażamy, dodając czerwone wino. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.

3 / 3

Wykładamy na talerz makaron, polewamy go sosem śmietanowym. Na wierzchu układamy szparagi i halibuta, a obok dressing z suszonych pomidorów.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps