Składniki (4porcje)
-
Jagnięcina - 35 dag łopatki bez kościOliwa - do smakuMarchewka - 2Pieczarki - 200 gPiwo ciemne - 250 ml GuinnessaMusztarda francuska - 2 łyżkiMasło - 1 łyżkaCiasto francuskie - 1 opakowanieSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Jagnięcinę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na oliwie. Marchew oraz pieczarki kroimy w kostkę, dorzucamy do mięsa, solimy i pieprzymy. Kiedy mięso będzie zrumienione, a warzywa lekko miękkie, wlewamy piwo (ostrożnie, bo będzie się pienić). Gdy alkohol wyparuje, a sos zgęstnieje, dodajemy musztardę i masło. Zdejmujemy gulasz z ognia i starannie mieszamy.
2 / 2
Naczynie żaroodporne (okrągłe, śr. 25 cm) wykładamy połową rozmrożonego ciasta francuskiego i wlewamy gulasz, przykrywamy go pozostałym ciastem. Smarujemy wierzch odrobiną oliwy i pieczemy w temp. 180°C ok. 20 minut na złocisty kolor.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory