Jagnięcy udziec po francusku

(brak ocen)
OCEŃ
Jagnięcy udziec po francusku
Jagnięcy udziec po francusku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Ułóż mięso w brytfannie, ponakłuwaj widelcem. Powierzchnię mięsa natrzyj solą. Piecz 25 minut na każde 50 dag wagi mięsa w temp. 180°C.

2 / 4

Wymieszaj tartą bułkę i posiekaną zieleninę. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj mięso musztardą, a następnie posyp tartą bułką wymieszaną z ziołami. 

3 / 4

Upieczone mięso przełóż na podgrzany półmisek i szczelnie przykryj folią aluminiową. 

4 / 4

Sos wytworzony podczas pieczenia mięsa wymieszaj z mąką, zasmaż i rozprowadź bulionem. Zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Pokrój jagnięcinę, podawaj z sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps