Jaja przepiórcze w sosie sojowym

Jaja przepiórcze w sosie sojowym
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (15porcji)
-
Jajka przepiórcze - 30Bulion warzywny - 200 mlMasło - 2 łyżkiSos sojowy - 50 mlGoździki - 6Pieprz czarny mielony - Do smakuCukier - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jaja zalewamy zimną wodą i gotujemy 5 min, od chwili gdy woda zawrze. Ugotowane studzimy, obieramy, płuczemy i osuszamy.
2 / 3
Zagotowujemy bulion z resztą składników, wkładamy do niego jajka i gotujemy je 20 min. Zdejmujemy garnuszek z ognia, jaja zostawiamy w sosie na kilka godzin, obracając je co jakiś czas, aby równomiernie ściemniały.
3 / 3
Wyjmujemy je z sosu i podajemy jako przybranie sałaty, z sałatką ziemniaczaną, z majonezem lub jako dodatek do zimnych mięs.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory