Jaja przepiórcze w sosie sojowym

Magazyn Kuchnia 08.03.2021 12:33
(brak ocen)
OCEŃ
Jaja przepiórcze w sosie sojowym
Jaja przepiórcze w sosie sojowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (15porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jaja zalewamy zimną wodą i gotujemy 5 min, od chwili gdy woda zawrze. Ugotowane studzimy, obieramy, płuczemy i osuszamy.

2 / 3

Zagotowujemy bulion z resztą składników, wkładamy do niego jajka i gotujemy je 20 min. Zdejmujemy garnuszek z ognia, jaja zostawiamy w sosie na kilka godzin, obracając je co jakiś czas, aby równomiernie ściemniały.

3 / 3

Wyjmujemy je z sosu i podajemy jako przybranie sałaty, z sałatką ziemniaczaną, z majonezem lub jako dodatek do zimnych mięs. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.