Jajeczka przepiórcze na białej sałatce
Jajeczka przepiórcze na białej sałatce
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jajka przepiórcze - 18Feta - 200 gSzparagi białe - 1 słoik, w zalewieCebula - 2 małeRzodkiew biała - 150 gOlej rzepakowy - 6 łyżekOcet winny - 3 łyżkiŚmietana 18 proc. - 3 łyżki; może być jogurt naturalnyPieprz czarny mielony - do smakuCukier - do smakuSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jajeczka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
2 / 3
Fetę kroimy w kostkę, odcedzone szparagi kroimy na kawałki, cebule - w piórka, rzodkiew i obrany ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3 / 3
Warzywa mieszamy z sosem przyrządzonym z podanych składników, wkładamy do salaterki, na nich rozkładamy fetę i przepiórcze jajeczka.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory