Jajka faszerowane szczawiem

Magazyn Kuchnia/Tadeusz Pióro 08.03.2021 13:29
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka faszerowane szczawiem
Jajka faszerowane szczawiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Szczaw drobno siekamy. Lekko posmarowane oliwą naczynie żaroodporne wykładamy 1/3 szczawiu, lekko solimy.

2 / 3

Z przepołowionych jajek wyjmujemy żółtka i zagniatamy z resztą szczawiu, 3/4 parmezanu, solą i pieprzem, dodając tyle oliwy, żeby farsz związać.

3 / 3

Nadziewamy nim białka, układamy na szczawiu w naczyniu do zapiekania, posypujemy resztą parmezanu i skrapiamy oliwą. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 15 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.