Jajka faszerowane szczawiem

Jajka faszerowane szczawiem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Szczaw drobno siekamy. Lekko posmarowane oliwą naczynie żaroodporne wykładamy 1/3 szczawiu, lekko solimy.
2 / 3
Z przepołowionych jajek wyjmujemy żółtka i zagniatamy z resztą szczawiu, 3/4 parmezanu, solą i pieprzem, dodając tyle oliwy, żeby farsz związać.
3 / 3
Nadziewamy nim białka, układamy na szczawiu w naczyniu do zapiekania, posypujemy resztą parmezanu i skrapiamy oliwą. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 15 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory