Jajka faszerowane z anchois i kaparami

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 07.02.2020 15:53
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka faszerowane z anchois i kaparami
Jajka faszerowane z anchois i kaparami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka gotujemy na twardo 10 minut. Hartujemy, obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito. Dodajemy musztardę, twarożek i śmietanę 22-proc., po szczypcie soli i pieprzu, mieszamy na gładką masę. 1,5 filetu anchois i kapary siekamy. Mieszamy ze śmietaną 18-proc. Dodajemy masę żółtkową, przyprawiamy pieprzem, ucieramy. Masę wkładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy białka. Dekorujemy pozostałym anchois, kaparami i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps