Składniki (4porcje)
-
Jajka - 6Musztarda dijon - płaska łyżeczkaTwaróg półtłusty - 50 gŚmietana 22 proc. - 50 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuAnchois - 2.5 filetu z olejuKapary - 1 łyżkaKapary - kilkanaście do dekoracjiŚmietana 18 proc. - 2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka gotujemy na twardo 10 minut. Hartujemy, obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito. Dodajemy musztardę, twarożek i śmietanę 22-proc., po szczypcie soli i pieprzu, mieszamy na gładką masę. 1,5 filetu anchois i kapary siekamy. Mieszamy ze śmietaną 18-proc. Dodajemy masę żółtkową, przyprawiamy pieprzem, ucieramy. Masę wkładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy białka. Dekorujemy pozostałym anchois, kaparami i pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory