Jajka faszerowane z kaparami

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 08.01.2020 17:31
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka faszerowane z kaparami
Jajka faszerowane
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka studzimy. Następnie bardzo ostrym nożem przekrawamy wzdłuż na połówki - chodzi o to, by nie uszkodzić i nie połamać skorupek. Delikatnie wyjmujemy z nich żółtka i białka, które następnie bardzo drobno siekamy, mieszamy z zieleniną, śmietaną, musztardą, masłem i posiekanymi kaparami. Przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprzem, nadziewamy nim skorupki do pełna, wygładzamy wierzch. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą, dociskamy do niej połówki jajek, farszem do dołu. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, smażymy jajka na średnim ogniu przez 5-7 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps