Jajka kiszone po rosyjsku

Magazyn Kuchnia/Przemysław Muszyński 08.03.2021 13:27
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka kiszone po rosyjsku
Jajka kiszone po rosyjsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Zagotowujemy litr wody, rozpuszczamy w niej sól i wsypujemy kminek.

2 / 3

Do zalewy wkładamy jajka, gotujemy 5 minut, a potem wyjmujemy (zalewę pozostawiamy) i wkładamy do czystego, wyparzonego słoja. Dodajemy obrane ząbki czosnku i kminkową zalewę.

3 / 3

Słój przykrywamy i odstawiamy na dwie doby w ciemne, chłodne miejsce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA