Jajka panierowane

Haps 27.02.2020 14:25
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka panierowane
No nie oszukujmy się WSZYSTKO po panierowaniu staje się dobre. W planach mamy panierowanie szefa, pracowników urzędu miasta i polonistkę z LO. Kto wie może pomoże?
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ugotowane i obrane ze skorupek jajka przekrój na pół i oddziel białka od żółtek. Surowe jajka, mąkę oraz panko umieść w osobnych miseczkach. Połówki białek panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach oraz panko i wrzucaj bezpośrednio na rozgrzany olej. Smaż około 2 minut, aż jajka się zarumienią.

2 / 2

Żółtka ugotowanych jaj umieść w misce. Dodaj majonez, musztardę, tabasco oraz po szczypcie soli i pieprzu i przy pomocy widelca utrzyj wszystkie składniki na gładką pastę. Przełóż masę z żółtek do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i udekoruj nią panierowane białka. Na koniec posyp faszerowane jajka słodką papryką i drobno posiekaną natką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.