Jajka w galarecie

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 28.01.2020 19:13
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka w galarecie
Jajka w galarecie
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Przygotowujemy galaretę: bulion zagotowujemy, dodajemy marsalę i świeży estragon, zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy żelatynę namoczoną i rozpuszczoną według opisu na opakowaniu. Mieszamy, odstawiamy. 

2 / 3

Zagotowujemy wodę w rondlu. Wlewamy ocet i zmniejszamy gaz. Wbijamy kolejno jajka do lekko wrzącej wody. Gdy białko się zetnie i zawinie wokół żółtka, wyjmujemy jajka łyżką cedzakową, osączamy na papierze i układamy w głębokim półmisku. 

3 / 3

Doprawiamy solą i pieprzem i powoli zalewamy letnim bulionem z żelatyną, tak aby pokrył je całkowicie. Wstawiamy do lodówki, aby galareta się ścięła.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.