Jogurtowy placek z malinami
Jogurtowy placek z malinami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Jajka - 4Cukier - 200 gMasło - 50 g miękkiegoJogurt naturalny - 200 mlMąka pszenna - 200 gMaliny - 250 g mrożonych lub świeżych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ubijamy z masłem i jogurtem. Dokładnie mieszamy z mąką, aby nie było grudek.
2 / 3
Wlewamy ciasto do formy wyściełanej pergaminem, na wierzchu układamy maliny, lekko je dociskając. Wsuwamy na środkową półkę piekarnika i pieczemy 35-45 minut.
3 / 3
Sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe, władając w środek wykałaczkę. Jeśli będzie czysta, ciasto się dopiekło, jeśli nie - pieczemy jeszcze 5 min.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory