Kaczka stir-fry z gryczanym makaronem soba

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:14
(brak ocen)
OCEŃ
Kaczka stir-fry z gryczanym makaronem soba
Kaczka stir-fry z gryczanym makaronem soba
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

W woku rozgrzewamy olej. Podsmażamy pokrojony na cienkie plasterki czosnek. Wrzucamy posiekane chilli (bez pestek, jeśli nie lubimy zbyt ostrego smaku).

2 / 5

Dodajemy cienkie plasterki kaczki i smażymy przez 3-4 min, cały czas mieszając.

3 / 5

Dodajemy pokrojoną kapustę oraz sos sojowy. Smażymy kolejne 2 min, aż kapusta zmięknie.

4 / 5

W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy.

5 / 5

Wrzucamy na patelnię na 30 sekund. Danie podajemy posypane posiekaną dymką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.