Składniki (2porcje)
-
Czosnek - 2 ząbkiChili - 1Olej rzepakowy - 3 łyżkiPierś z kurczaka - 1 bez skóryKapusta pak choi - 1Sos sojowy - 3 łyżkiMakaron udon - 200 g (może być też gryczany)Dymka - 1 niewielki pęczek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 5
W woku rozgrzewamy olej. Podsmażamy pokrojony na cienkie plasterki czosnek. Wrzucamy posiekane chilli (bez pestek, jeśli nie lubimy zbyt ostrego smaku).
2 / 5
Dodajemy cienkie plasterki kaczki i smażymy przez 3-4 min, cały czas mieszając.
3 / 5
Dodajemy pokrojoną kapustę oraz sos sojowy. Smażymy kolejne 2 min, aż kapusta zmięknie.
4 / 5
W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy.
5 / 5
Wrzucamy na patelnię na 30 sekund. Danie podajemy posypane posiekaną dymką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory