Kaczka z rabarbarem

Magazyn Kuchnia 08.07.2020 15:24
(brak ocen)
OCEŃ
Kaczka z rabarbarem
Kaczka z rabarbarem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mielone mięso, śmietankę i startą łodygę rabarbaru mieszamy, doprawiamy. Musem faszerujemy kacze udko i spinamy je wykałaczkami. Kaczkę doprawiamy solą i białym pieprzem, obsmażamy na oleju i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 185°C.

2 / 3

W rondelku gotujemy porto z winem, miodem i gwiazdkami anyżu, aż uzyskamy gęstą konsystencję. Z drugiej łodygi rabarbaru wycinamy słupki o długości 5 cm, dodajemy je do winnego sosu i gotujemy przez 4 minuty.

3 / 3

Upieczoną kaczkę kładziemy na talerzu, obkładamy rabarbarem i polewamy sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.