Kadzidłowski żurek z białą kiełbasą

Danuta i Krzysztof Worobcowie, Magazyn Kuchnia 22.03.2021 18:18
(brak ocen)
OCEŃ
Kadzidłowski żurek z białą kiełbasą
Ilości składników nie podajemy celowo - można je łączyć w różnych proporcjach w zależności od upodobań.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Najpierw mieszamy rosół z taką ilością zakwasu, jaka nam odpowiada. Jeśli mamy, dolewamy też trochę wywaru z wędzonki. Przyprawiamy czosnkiem i majerankiem oraz słodką papryką i pieprzem. Do zupy wkładamy kiełbasę i gotujemy tak długo, aż przestanie być surowa. 

2 / 2

Żurek wlewamy na talerze, w których leżą już połówki jajek. Obok stawiamy miseczki z chrzanem i śmietaną. Kiełbasę można podać w zupie lub na oddzielnym półmisku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.