Składniki (6porcji)
-
Fasola czerwona sucha - 250 g ugotowanej lub ostatecznie 1 puszka czerwonej fasoliJajka - 3 wiejskieOliwa - 3 łyżki nierafinowanejKsylitol - 4-5 łyżek lub ciemnego cukru Muscovado; bądź też miodu-słodzidła z daktyli (to polecam najbardziej)Ekstrakt waniliowy - 1 łyżkaKakao - 3-4 łyżki karobu/surowego kakaoProszek do pieczenia - 1 łyżeczka (najlepiej bezglutenowego)Migdały - 1/2 szklanki posiekanychŻurawina suszona - 1/2 szklankiKawa rozpuszczalna - 1 łyżka, może być też esencja
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Fasolę odcedzamy, blendujemy. Dodajemy kolejno wszystkie składniki, bakalie na końcu i najlepiej ich nie blendować, tylko wymieszać ciasto delikatnie łyżką.
2 / 2
Ciasto wylewamy do małej keksówki wyłożonej pergaminem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175-180 st. C (max). Pieczemy 35 minut (góra-dół). Pieczemy w standardowej keksówce lub malutkiej okrągłej formie. Polecam robić w podwójnej ilości, szybko znika. Przepis z bloga jemto.pl
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory