Kanapka lodowa

Haps 30.04.2020 15:16
(2 oceny)
OCEŃ
Kanapka lodowa
Kanapki? Mniam! Lody? Pycha! Lodowa kanapka? Poezja! To po prostu trzeba zrobić. Jak? Sprawdźcie przepis Tomka.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (8porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Miękkie masło, cukier biały i brązowy zmiksuj na jasną i puszystą masę. Do środka wbij jajko i znów połącz składniki. Wsyp mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Miksuj. Na koniec dodaj większą część czekolady i raz jeszcze wymieszaj.

2 / 4

Masę rozłóż równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj. Aby papier się nie zsuwał, możesz najpierw pokryć blachę odrobiną oleju. Posyp ciasto pozostałą czekoladą, przekrój na pół i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 20 minut. Gdy się upiecze, ostudź je.

3 / 4

W międzyczasie przygotuj masę lodową. Lekko rozmrożone lody przełóż do miski, wsyp czekoladę, kamyki i żelki. Całość wymieszaj.

4 / 4

Połowę masy lodowej wyłóż na ciasteczkowy spód. Na wierzchu rozłóż kilka łyżek kremu czekoladowo-orzechowego. Wyłóż resztę masy i wyrównaj. Całość przykryj górną częścią "kanapki" i odstaw do lodówki, by się schłodziła.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.