Kanapka z krewetkami i domowym majonezem

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 30.06.2020 16:28
(brak ocen)
OCEŃ
Kanapka z krewetkami i domowym majonezem
Kanapka z krewetkami i domowym majonezem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Przygotowujemy majonez - łączymy żółtko, musztardę i sok cytrynowy, a oliwę dolewamy stopniowo, cały czas dokładnie mieszając, aby składniki się nie rozdzieliły.

2 / 2

Na kromki (najlepiej ciepłe i chrupkie) kładziemy umytą, wysuszoną i posiekaną sałatę, a na to krewetki wymieszane z majonezem. Na koniec możemy posypać czarnym sezamem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps