Kanapki z grillowanymi warzywami
Kanapki z grillowanymi warzywami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Papryka czerwona - 2 przekrojone na połówki średniePieczarki portobello - 4 kapelusze grzybów (lub bardzo dużych pieczarek)Bakłażan - 1 średni pokrojony w półcentymetrowe plasterkiOliwa - 1/4 szkl.Sól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuOcet balsamiczny - 1/4 szkl.Ser owczy - 15 dag owczego twarożkuCiabatta - 8 kromek (lub bagietki) (zrumienionych na grillu lub w opiekaczu)Bazylia - Garść liści
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Papryki, grzyby i bakłażana posmaruj oliwą. Paprykę ułóż na grillu, piecz 2 minuty. Dodaj grzyby i bakłażany, grilluj 8-10 minut. Co jakiś czas odwracaj warzywa. Oprósz je solą i pieprzem, skrop octem balsamicznym.
2 / 2
Każdą kromkę posmaruj grubo twarożkiem. Na czterech kromkach poukładaj warzywa i listki bazylii przykryj pozostałymi czterema kromkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory