Karbinadle z młodą kapustą

Magazyn Kuchnia 27.04.2021 18:43
(brak ocen)
OCEŃ
Karbinadle z młodą kapustą
Karbinadle z młodą kapustą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Kapustę oczyść i umyj, poszatkuj. Zalej posoloną wodą i gotuj, aż będzie miękka. Na suchej patelni wysmaż boczek, dodaj posiekaną cebulę, zeszklij. Dodaj do odcedzonej kapusty, przypraw do smaku pieprzem, cukrem, kminkiem i sokiem z cytryny, posól, jeśli trzeba. Kapustę wymieszaj, podgrzewaj jeszcze chwilę. 

2 / 2

Mięso zagnieć z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką oraz drobno posiekaną cebulą. Przypraw do smaku, ulep kotleciki, usmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Włóż do ciepłego piekarnika, aby "doszły". Podawaj z kapustą.

Rada: Karbinadle możesz też panierować w tartej bułce, ale nie jest to konieczne.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.