Karczoch z rabarbarem i pomarańczami

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 16.02.2021 16:10
(brak ocen)
OCEŃ
Karczoch z rabarbarem i pomarańczami
Karczoch z rabarbarem i pomarańczami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Karczocha obieramy z liści, odcinamy twardy wierzchołek główki i ostre koniuszki pozostałych płatków, zostawiamy samo serce, czyli środek z miąższem. Nacieramy połówkami cytryny, żeby nie zsiniał, dzielimy na centymetrowe kawałki.

2 / 3

Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy karczocha, rabarbar i cytrynę do wrzątku, gotujemy 10 min.

3 / 3

Pomarańcze obieramy, kroimy na kawałki, a rzodkiewkę w plasterki. Odcedzonego karczocha, rabarbar, rzodkiewki i pomarańcze układamy na talerzu. Skrapiamy obficie oliwą, posypujemy miętą, doprawiamy solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.