Karczoch z rabarbarem i pomarańczami

Karczoch z rabarbarem i pomarańczami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Karczochy - 1 dużyCytryna - 1Rabarbar - 2 łodygiPomarańcze - 2 z czerwonym miąższemRzodkiewka - 1 pęczekOliwa - do skropieniaMięta - kilka listkówSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Karczocha obieramy z liści, odcinamy twardy wierzchołek główki i ostre koniuszki pozostałych płatków, zostawiamy samo serce, czyli środek z miąższem. Nacieramy połówkami cytryny, żeby nie zsiniał, dzielimy na centymetrowe kawałki.
2 / 3
Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy karczocha, rabarbar i cytrynę do wrzątku, gotujemy 10 min.
3 / 3
Pomarańcze obieramy, kroimy na kawałki, a rzodkiewkę w plasterki. Odcedzonego karczocha, rabarbar, rzodkiewki i pomarańcze układamy na talerzu. Skrapiamy obficie oliwą, posypujemy miętą, doprawiamy solą i pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory