Karkówka pieczona ze śliwkami

Magazyn Kuchnia 27.01.2021 13:20
(brak ocen)
OCEŃ
Karkówka pieczona ze śliwkami
Karkówka pieczona ze śliwkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Karkówkę lekko ugniatamy dłonią. Oliwę podgrzewamy z liśćmi szałwii i gałązkami rozmarynu (można to zrobić na patelni ustawionej na grillu). Wsypujemy pieprz i odstawiamy patelnię. Tak przygotowaną oliwą smarujemy kotlety, zawijamy je w folię i odkładamy na godzinę w chłodne miejsce.

2 / 3

Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na małe kawałki. Masło rozgrzewamy na patelni, wkładamy owoce i smażymy przez parę minut. Wlewamy pół szklanki wody, ocet, dodajemy sól oraz pieprz i gotujemy razem, aż owoce zaczną się rozpadać. 

3 / 3

Karkówkę pieczemy na mocno rozgrzanym grillu po 10 min z każdej strony. Podajemy ze śliwkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps