Karp na sposób wschodni
![Karp na sposób wschodni](https://bi.im-g.pl/im/65/56/19/z26566757IDR,Karp.jpg)
Karp na sposób wschodni
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Karp - 1 (średniej wielkości)Cebula biała - 2Liść laurowy - 1Goździki - 3Rodzynki - 150 gCytryna - 1Sól - do smakuCukier - do smakuMarchewka - 2Piernik - 100 g (bez polewy)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Karpia kroimy na kawałki. Wlewamy do garnka litr wody, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, liść laurowy, goździki, rodzynki i sok z cytryny, doprawiamy solą i cukrem. Zagotowujemy, wkładamy karpia i dusimy 20 minut do miękkości. Na koniec dodajemy zmielone pierniki i gotujemy 5 minut.
2 / 2
Rybę układamy na półmisku i polewamy sosem. Podajemy na zimno.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory