Karp na sposób wschodni

Magazyn Kuchnia 02.12.2020 13:12
(brak ocen)
OCEŃ
Karp na sposób wschodni
Karp na sposób wschodni
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Karpia kroimy na kawałki. Wlewamy do garnka litr wody, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, liść laurowy, goździki, rodzynki i sok z cytryny, doprawiamy solą i cukrem. Zagotowujemy, wkładamy karpia i dusimy 20 minut do miękkości. Na koniec dodajemy zmielone pierniki i gotujemy 5 minut.

2 / 2

Rybę układamy na półmisku i polewamy sosem. Podajemy na zimno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.